Verwijderen ouderdomsvlekken

Nicole van A Brand New You tijdens een masterclass

Wat zijn ouderdomsvlekken en hoe te verwijderen?

Ouderdomsvlekken ofwel pigmentvlekken (=hyperpigmentatie) ontstaan door jarenlange invloed van de zon en de felle UV-stralen op onze huid. Dit is ook de reden dat ouderdomsvlekken het meeste voorkomen in het gezicht en op de handen. In tegenstelling tot sproeten, verminderen of verdwijnen ze niet in de winter. 

Ouderdomsvlekken zijn gelukkig goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen die vaak worden gezien bij ouderen. Omdat ze ook worden gezien als oud of verouderend wil men deze ouderdomsvlekken graag verwijderen.

90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar krijgt te maken met ouderdomsvlekken/pigmentvlekken op handen en het gezicht

Lasertherapie zorgt ervoor dat hyperpigmentatie, die ten grondslag ligt aan de vorming van ouderdomsvlekjes, effectief en veilig wordt verwijderd. Dit kan zowel op het gezicht als op de handen worden uitgevoerd.

Het licht gebruikt een bepaalde golflengte die heel selectief wordt opgenomen door gekleurde stofjes in het lichaam. In dit geval dus de (rood)bruine kleur (melanine) van de pigmentvlek. Het licht wordt hier geabsorbeerd en omgezet in warmte, waardoor het pigment als het ware wordt afgebroken. Het lichaam ruimt ‘deze schade’ vervolgens zelf langzaam op.

Ouderdomsvlek pigmentvlek hyperpigmentatie

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het aantal vlekken. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om de ouderdomsvlekken volledig te verwijderen, eea afhankelijk van hoe donker de pigmentvlek is. Tussen deze behandelingen zitten 4 weken. 

De behandeling voelt alsof een elastiekje tegen je huid aangeschoten wordt

De meeste mensen vinden de laserbehandeling heel goed te verdragen. Ben je echter bang dat het voor jou toch (te) pijnlijk is, dan kun je Emla crème bij je huisarts aanvragen. Na de behandeling is de huid wat rood en in een enkele geval donkerrood, dit is afhankelijk van het huidtype. Een gevoelige huid is i.h.a. sneller aangedaan en heeft ook iets langer tijd nodig om te genezen.

Mary Pigmentvlek / ouderdomsvlek voor 1 foto wenkbrauw
Mary Pigmentvlek / ouderdomsvlek voor 2 foto wenkbrauw
Mary Pigmentvlek / ouderdomsvlek na foto wenkbrauw

Bovenstaand resultaat na 1 behandeling!

Foto YdG pigmentvlek / ouderdomsvlek voor laserbehandeling A Brand New You
Foto YdG 2 pigmentvlek / ouderdomsvlek na laserbehandeling A Brand New You

Bovenstaand resultaat eveneens na 1 behandeling

Bekijk een voorbeeldvideo van Ecuri Cosmetics over hoe een behandeling met de Ecuri Nd Yag Laser in zijn werk gaat.

Na de behandeling krijg je instructies voor de nazorg 

Na een laserbehandeling is het advies om minimaal drie weken uit de felle zon te blijven. Daarnaast is het advies ook om geen gebruik te maken van een solarium en je huid goed te beschermen tegen de zon. Je kunt het beste een SPF50 gebruiken, deze zijn bijna overal te krijgen. Ook na deze 3 weken is het van belang om dagelijks een hoge SPF te gebruiken om te voorkomen dat pigmentvlekken snel terugkeren, zeker als je huid daar gevoelig voor is. Pigmentvlekken liggen vanaf een bepaalde leeftijd voortdurend op de loer. Het is goed mogelijk dat je uiteindelijk jaarlijks moet terugkeren voor een aanvullende onderhoudsbehandeling.

Let op: Mocht je specifieke medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan, dan moet je altijd vooraf je (huis)arts raadplegen. Dit geldt ook als je een oogaandoening hebt. Verder mag de laserbehandeling niet worden uitgevoerd zolang je zwanger bent. Tot slot mag je niet overgevoelig zijn voor licht (fotoallergisch) of lasergerelateerde behandelingen.

De kosten voor het laseren van ouderdomsvlekken zijn:

  • 1 ouderdomsvlek van ca 1cm2 (of enkele hele kleintjes)                                             per behandeling van max 15 min :                                          € 29,-
  • Tot ca 5 ouderdomsvlekken per behandeling, duur 30 min:        € 59,-
  • Tot ca 10 ouderdomsvlekken per behandeling, duur 1uur):         € 99,-

Wil je een behandeling, bekijk dan het Toestemmingsformulier.

Wil je een afspraak klik dan hier of vult het contactformulier in:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LASERBEHANDELINGEN:

– LASEREN PMU: VERWIJDEREN/VERBETEREN PMU

– LASEREN TATTOOS: VERWIJDEREN/VERBETEREN KLEINE TATTOOS

– LASEREN VLEKKEN: VERWIJDEREN PIGMENTVLEKKEN E/O OUDERDOMSVLEKKEN

– LASEREN HUID: HUIDVERBETERING MET CARBONGEL

PMU BEHANDELINGEN:

PMU WENKBRAUWEN; OMBRE, POEDER, HAARTJES, MICROBLADING.

PMU EYELINES; SMALL, MEDIUM, LARGE

PMU LIPPEN; LIPLINER, LINER MET SCHADUW, FULL LIPS

PMU HOOFD; SCALPPIGMENTATION

LED LICHTTHERAPIE BEHANDELINGEN:

WAT IS LED LICHT

DE WERKING VAN LED LICHT

LED LICHT COMBINEREN

NASA, LED LICHT EN CONTRA-INDICATIES

GERELATEERD AAN PMU:

WENKBRAUWHAARTJES ACTIVEREN

HAIR RESCUE PROGRAM

MESO WHITENING

OOK KUNT U BIJ ONS KOPEN:

KADOBONNEN

SUPERLASH WIMPERSERUM

SUPERMASCARA, VOEDEND EN VERLENGEND