Met (semi)permanente make-up heb je op ieder moment een perfect verzorgd uiterlijk.
Wie wil dat nou niet? Juist in die gevallen waar gewone make-up niet blijft zitten zoals je dat had gewild, is permanente make-up een uitkomst.
Bij situaties als een bezoek aan het zwembad, de sauna, sportschool, een fikse regenbui of wanneer je ‘het even niet droog kan houden‘, wil je gewoon permanente make-up ofwel afgekort: PMU!
Wenkbrauwen, eyelines en lippen
Permanente make-up wordt door de eeuwen heen al toegepast om gelaats-uitdrukkingen te accentueren. De eyeliner is hiervan een goed en bekend voorbeeld. Permanente make-up wordt tegenwoordig ook veel toegepast om datgene wat als minder mooi wordt ervaren, te corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wenkbrauwen die door jarenlang epileren niet meer de gewenste vorm hebben. Ook mensen die bijvoorbeeld door ziekte weinig of geen haar meer hebben, kunnen wij weer voorzien van nieuwe wenkbrauwen!
Als misschien wel een van de belangrijkste voordelen van permanente make-up wordt gezien, dat je ’s ochtends minder tijd nodig hebt om je reguliere make-up in orde te krijgen en dat je eigenlijk al volledig verzorgd de deur uit kunt!
Permanente make-up geeft gemiddeld twee tot vijf jaar plezier, vandaar ook wel de naam semi permanent.
Voor eyeliners geldt vaak de langste duur. Eea hangt wel samen met de gekozen kleur, huidtype en persoonsgebonden factoren. PMU vervaagt langzaam omdat deze, anders dan bij tatoeages, vlak onder de huid wordt aangebracht. In het gezicht mág en kan de kleur niet diep ingezet worden omdat zich hier meer spieren, zenuwen en bloedvaten bevinden dan in de rest van het lichaam en deze anders beschadigd zouden kunnen worden.
Veilig, betrouwbaar en semi permanent.
De gebruikte pigmenten zijn kleurvast en staan onder controle van de Keuringsdienst van Waren. Ze bevatten geen emulgatoren of conserveringsmiddelen en zijn nikkel- en chroomvrij. De kans op allergieën is daarmee nagenoeg uit te sluiten. De (verplichte) samenstelling van de bij permanente make-up gebruikte pigmenten kan deels door het lichaam worden afgebroken, dit verklaart ook het langzaam vervagen en dus het semi-permanente karakter. Verder spelen ook persoonsgebonden eigenschappen een rol, zoals bijvoorbeeld huidtype, medicijngebruik en bijvoorbeeld de mate waarin iemand geniet van de zon en bepaalde schoonheidsbehandelingen (bijv peelings).
De tegenwoordig gebruikte apparaten zijn modern, geavanceerd en daardoor veilig, betrouwbaar en zeer secuur. Dit geeft, mits goed aangebracht en met gebruik van de juiste kwaliteitspigmenten, dan ook een perfect (natuurlijk) resultaat!
Wat is het verschil tussen PMU en tatoeage?
Vaak wordt gevraagd wat het verschil is tussen PMU en een tattoo. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de diepte van het inbrengen van het pigment. Bij tatoeage wordt het pigment meestal dieper dan 3 mm in het onderhuidse weefsel aangebracht. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld en dit proces is minder makkelijk terug te draaien. Dat weefsel bevat meer vet (=gelig) en vaak zie je dan ook dat het zwarte pigment een groenige kleur krijgt. Bij PMU worden de pigmenten net onder de huid geplaatst. Dat is ook de reden dat PMU vervaagt. Bij een tatoeage is dat veel minder maar dat ligt oa ook aan de gebruikte pigmenten, de naald, het apparaat en de techniek van aanbrengen.
Pigmentatie te donker?
Direct na PMU behandeling ziet de pigmentatie er altijd veel donkerder uit, schrik daar niet van! Dit duurt slechts een kleine week. Net als bij een klein wondje, zal het lichaam een donker korstje aanmaken en dit geeft in combinatie met het pigment de (in verhouding zeer) donkere kleur. Tijdens de eerste week neemt de kleurintensiteit met 30 tot 50% af en wordt het resultaat zichtbaar.
Voor de behandeling
Zorg dat je voorafgaande aan de behandeling goed uitgerust bent en goed hebt gegeten. Ben je bang dat pigmentatie erg gevoelig zal zijn, dan kunnen wij gebruik maken van verdovingscrème. Deze zalf, Emla genaamd, dien je zelf vooraf aan de behandeling bij de huisarts aan te vragen. Afhankelijk van de soort behandeling kun je deze een uur voorafgaande aan de behandeling aanbrengen.
Permanente make-up is geschikt voor iedereen die gezond is.
Wanneer je twijfelt of behandeling mogelijk is, dan kun je de huisarts of je specialist raadplegen. Deze kan het beste beoordelen of pigmentatie verantwoord is.
Breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn, bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, etc. Bekijk ook daarom altijd de pagina Hygiene & Gezondheid en bestudeer het Toestemmingsformulier incl. de GGD richtlijnen. Deze informatie dient nl vooraf aan de behandeling bekend te zijn.
Na de behandeling
De eerste 5 dagen mag je niet in de zon, naar de sauna of zwembad. De pigmentatie mag niet doorwekend nat worden en er mag o.a. geen make-up op worden aangebracht. Lees vooral ook de Nazorginformatie permanente make-up!
Wel eens last van een koortslip? Lees dan ook de pagina Koortslip.
Wil je een vrijblijvende intake óf wil je direct een afspraak, klik dan hier of vul het contactformulier in:
Kijk hier voor de garanties op PMU
Klik hier voor de Prijslijst
Kijk hier voor foto’s wenkbrauwen
Ga verder naar foto’s eyelines
A Brand New You in Vogelvlucht