Nazorgtips ogen

Het koelen van de ogen; door koeling minder zwelling

Zowel na de behandeling(en) als de 2 opeenvolgende ochtenden kunnen de ogen meer of minder gezwollen zijn. De mate waarin is zeer persoonsafhankeiljk. Direct na de behandeling wordt gekoeld met vochtige koude wattenschijfjes en erwtjes uit de vriezer (die je ook meekrijgt). Hierna wordt verkoelende crème opgebracht en dat wordt iha als zeer prettig ervaren.

Bepanthen

Bepanthen crème is de enige, ademende en verzorgende, crème die mag worden gebruikt (dus géén vaseline!). Bepanthen is voor veel doeleinden geschikt. Leg de tube in de koelkast voor een extra verkoelend effect. Bepanthen nooit met de handen, maar altijd met een schoon wattenstaafje opbrengen. Dit mag zo vaak als nodig opgesmeerd worden. Hierna in de koelkast bewaren (ook voor langere houdbaarheid). Wees wel zeer spaarzaam met het smeren, eenmaal op de huid (en in de wimpers) kan overtollige creme in het oog belanden en dat geeft een ongewenste waas!

Kamillethee

Kamillethee werkt verkoelend en vochtafdrijvend. Maak van 2 zakjes een kop thee en laat de thee incl zakjes afkoelen en zet het daarna onderin de koelkast. Als je wilt koelen, haal dan de zakjes eruit en knijp deze voorzichtig met schone handen tot ze niet té nat meer zijn. De lijntjes mogen nl niet volledig nat cq doorweekt raken! Leg de zakjes op je ogen, druk zachtjes aan en laat dit even rusten. Zo nodig daarna weer even in het theekopje doen en de handeling herhalen. Tussendoor kan dan ook gekoeld worden met erwtjes uit de vriezer.

Erwtjes

Fijne erwtjes zijn lekker klein en rollen mooi in de oogbollingen. Vandaar dat een (koelend) oogmasker minder geschikt is. In principe krijg je een ‘erwtjesmasker’ mee. Anders: maak van diepvrieserwtjes 2 kleine zakjes. Zorg dat de erwtjes los van elkaar komen. Leg twee licht vochtige watjes tussen de zakjes en je ogen en laat ook dit even lekker op je ogen rusten. De erwtjes mogen nooit rechtstreeks op de ogen! Deze handeling mag herhaald worden.

The morning after……

De Bepanthen, in combinatie met nachtelijk traanvocht en restantjes pigment, kan zorgen voor kleine ‘klontjes’ in je wimpers. Schrik daar niet van, want er laat altijd nog wel wat los. Slaap daarom ook niet op je mooiste kussen en eigenlijk ook geen nachtoogmasker dragen (tenzij helemaal brandschoon). Deze klontjes mag je voorzichtig losweken met een lauw vochtig wattenstaafje, met de nadruk op voorzichtig.

Tot slot
Ogen genezen iha zeer snel, met een dag of 4 a 5 komen de vliesjes eraf en is het resultaat daar. Mochten er desondanks nog vragen zijn, dan kan je ons altijd even mailen of appen: info@abrandnewyou.nl / 0650421744