Koortslip wat te doen?

Foto Lippen bij Koorstlippagina

Een koortslip is het gevolg van een infectie door het Herpes Simplex virus.

Eenmaal geïnfecteerd met het virus, zal je het nooit meer kwijtraken.

Herpes Labialis is het gevolg van een infectie door het Herpes Simplex virus. Het betekent niet dat er per definitie verschijnselen (zoals de koortslip) zullen ontstaan. In periodes van verminderde weerstand van het lichaam, echter kan er zich een koortslip ontwikkelen. Je kunt dan denken aan situaties als koorts, vitaminegebrek, stress, zonverbranding en huidbeschadiging (en dus ook na pigmentatie).

Het herpesvirus blijft levenslang

Het is heel goed mogelijk dat de symptomen van het virus (koortslip) na de puberteit niet meer voorgekomen zijn. Het virus blijft echter wel levenslang aanwezig in het lichaam en kan zich dus altijd nog eens manifesteren. Indien geen maatregelen genomen worden, kan de koortslip dus ontstaan juist als gevolg van pigmentatie van de lippen!

Anti-virusmiddelen

De anti-virusmiddelen penciclovir of aciclovir (bij de huisarts aan te vragen) remmen de groei van het virus, wat nuttig is bij het opkomen van een koortslip, maar zij kunnen het virus niet doden. Het kan uitsluitend gegeven worden vóór dat de infectie zich manifesteert en dus is het advies: altijd gebruiken voordat de lippen gepigmenteerd gaan worden (en je zeker weet dat je het virus hebt of als je ooit eens een koortslip hebt gehad).

Af te raden

Heb je (zeer) regelmatig een koortslip of in het verleden gehad, dan is pigmentatie van de lippen veelal niet aan te raden. Het is in dat geval zeer moeilijk om een mooie en egaal gepigmenteerde lip te krijgen. Daarnaast heeft zich ook littekenweefsel ontwikkeld en dat weefsel is in het algemeen al lastig om te pigmenteren zeker indien zicht dat op of bij de lip bevindt.

Tips bij een koortslip

L-Lysine: Indien je wel eens koortslip hebt (gehad), dan kun je naast de anti-virusmiddelen het aminozuur L-Lysine slikken. Dit is een aminozuur en vrij te verkrijgen als voedingssupplement. Het verhoogt de weerstand en helpt bij het voorkomen van lipblaasjes.

Zinkzalf: Het is mogelijk om een opkomende koortslip tegen te gaan door de plaats waar ze opkomt in te smeren met zinkzalf. Dit bestrijdt het virus niet, maar voorkomt dat er een blaasje ontstaat door het vocht eraan te onttrekken. Zinkzalf is vrij te verkrijgen en bestaat uit zinkoxide en vaseline. Het wordt toegepast bij een breed scala aan huidaandoeningen en heeft een verkoelend, dekkend en adstringerend (= samentrekkend om de vochtafscheiding tegen te gaan) effect.

Vitamine D6 tabletten: Arnica montana D6 (tabletten van VSM) is o.a. een ‘eerste hulp’ middel. Het heeft een stimulerend effect op de doorbloeding en heeft een verstevigende werking op de huid van binnenuit. Wanneer het direct na een blessure wordt ingenomen, blijven bij zwellingen, bloeduit-stortingen (blauwe plek) beperkt en de pijn wordt verlicht. Arnica montana D6 kan ook worden ingenomen bij klachten ten gevolge van lichamelijk letsel ongeacht hoe lang geleden dat werd opgelopen. Het wordt geadviseerd om de tabletjes in de periode rondom de pigmentatie te slikken.

Terug naar Informatie PMU

Naar Prijslijst

Heb je nog vragen klik dan hier of vul het contactformulier in:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LASERBEHANDELINGEN:

– LASEREN PMU: VERWIJDEREN/VERBETEREN PMU

– LASEREN TATTOOS: VERWIJDEREN/VERBETEREN KLEINE TATTOOS

– LASEREN VLEKKEN: VERWIJDEREN PIGMENTVLEKKEN E/O OUDERDOMSVLEKKEN

– LASEREN HUID: HUIDVERBETERING MET CARBONGEL

PMU BEHANDELINGEN:

PMU WENKBRAUWEN; OMBRE, POEDER, HAARTJES, MICROBLADING.

PMU EYELINES; SMALL, MEDIUM, LARGE

PMU LIPPEN; LIPLINER, LINER MET SCHADUW, FULL LIPS

PMU HOOFD; SCALPPIGMENTATION

LED LICHTTHERAPIE BEHANDELINGEN:

WAT IS LED LICHT

DE WERKING VAN LED LICHT

LED LICHT COMBINEREN

NASA, LED LICHT EN CONTRA-INDICATIES

GERELATEERD AAN PMU:

WENKBRAUWHAARTJES ACTIVEREN

HAIR RESCUE PROGRAM

MESO WHITENING

OOK KUNT U BIJ ONS KOPEN:

KADOBONNEN

SUPERLASH WIMPERSERUM

SUPERMASCARA, VOEDEND EN VERLENGEND