Koelen van ogen

#
Door koelen minder zwelling!

Zowel na de behandeling(en) als de 2 opeenvolgende ochtenden kunnen de ogen meer of minder gezwollen zijn. De mate waarin is zeer persoonafhankelijk. Direct na de behandeling wordt gekoeld met vochtige koude wattenschijfjes. Hierna wordt de verkoelende crème opgebracht en dat wordt ook als zeer prettig ervaren.

Bepanthen

Bepanthen crème is de enige, ademende en verzorgende, crème die mag worden gebruikt (dus géén vaseline!). Leg de tube in de koelkast voor extra verkoelend effect. Bepanthen nooit met de handen, maar alleen met een schoon wattenstaafje opbrengen. Dit mag zo vaak als nodig opgesmeerd worden. Hierna in de koelkast bewaren.

Kamillethee

Kamillethee werkt verkoelend en vochtafdrijvend. Maak van 2 (of meer) zakjes een kop thee en laat de thee incl zakjes afkoelen en zet het onderin de koelkast. Als je wilt koelen, haal dan de zakjes eruit en knijp deze voorzichtig met schone handen tot ze niet te nat meer zijn. De lijntjes mogen niet volledig nat cq doorweekt raken! Leg de zakjes op je ogen, druk zachtjes aan en laat dit even rusten. Zo nodig daarna weer even in het theekopje doen en de handeling herhalen. Tussendoor kan dan ook gekoeld worden met erwtjes uit de vriezer.Erwtjes?

Erwtjes (fijne erwtjes) zijn lekker klein en rollen mooi in de oogbollingen. Vandaar dat een (koelend) oogmasker minder geschikt is. Maak van (een deel van de) diepvrieserwtjes 2 kleine zakjes. Zorg dat ze los van elkaar komen. Leg een tissue, stukje keukenrol of 2 licht vochtige watjes tussen de zakjes en je ogen en laat ook dit even lekker op je ogen rusten. De erwtjes mogen nooit rechtstreeks op de ogen! Deze handeling mag ook herhaald worden.

The morning after......

De Bepanthen in combinatie met nachtelijk traanvocht kan leiden tot kleine 'klontjes' in je wimpers. Schrik daar niet van, want er laat altijd nog wel wat los. Slaap daarom ook niet op je mooiste kussen en eigenlijk ook geen nachtoogmasker dragen (tenzij helemaal brandschoon). Deze klontjes mag je voorzichtig losweken met een lauw vochtig wattenstaafje, met de nadruk op voorzichtig.

#