Permanente Make-up

#


Permanente make-up is o.a. mogelijk voor wenkbrauwen, ogen en lippen.
Met permanente make-up heb je op ieder moment een perfect verzorgd en natuurlijk uiterlijk. En ja wie wil dat nou niet?

Juist in die gevallen waar gewone make-up niet blijft zitten zoals je dat had gewild, is permanente make-up een uitkomst. Je kunt denken een bezoek aan het zwembad, de sauna, sportschool, een fikse regenbui of wanneer je ‘het even niet droog kan houden‘.

Permanente make-up wordt door de eeuwen heen al toegepast om gelaatsuitdrukkingen te accentueren. De eyeliner is hiervan een goed en bekend voorbeeld. Permanente make-up wordt tegenwoordig ook veel toegepast om datgene wat als minder mooi wordt ervaren, te corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wenkbrauwen die door jarenlang epileren niet meer de gewenste vorm hebben. Ook mensen die bijvoorbeeld door ziekte weinig of geen haar meer hebben, kunnen wij weer voorzien van nieuwe wenkbrauwen!

Als misschien wel een van de belangrijkste voordelen van permanente make-up wordt gezien, dat je ’s ochtends minder tijd nodig hebt om je make-up in orde te krijgen en dat je eigenlijk al volledig verzorgd de deur uit kunt!


Permanente make-up geeft gemiddeld twee tot vijf jaar plezier. Voor eyeliners geldt vaak een langere duur en voor de haartjestechniek een kortere duur (eea hangt oa ook af van de gekozen kleur). Permanente make-up vervaagt langzaam omdat deze, anders dan bij tatoeages, vlak onder de huid wordt aangebracht. In het gezicht mág en kan de kleur niet diep ingezet worden omdat zich hier meer spieren, zenuwen en bloedvaten bevinden dan in de rest van het lichaam en deze anders beschadigd zouden kunnen worden.

De gebruikte pigmenten zijn kleurvast en staan onder controle van de Keuringsdienst van Waren. Ze bevatten geen emulgatoren of conserveringsmiddelen en zijn nikkel- en chroomvrij. De kans op allergieën is daarmee nagenoeg uit te sluiten. De (verplichte) samenstelling van de bij permanente make-up gebruikte pigmenten kan deels door het lichaam worden afgebroken, dit verklaart ook het langzaam vervagen en dus het semi-permanente karakter. Verder spelen ook persoonsgebonden eigenschappen een rol, zoals bijvoorbeeld huidtype, medicijngebruik en bijvoorbeeld de mate waarin iemand geniet van de zon en bepaalde schoonheidsbehandelingen (bijv peelings).

De tegenwoordig gebruikte apparaten zijn modern, geavanceerd en daardoor veilig, betrouwbaar en zeer secuur. Dit geeft, mits goed aangebracht en met gebruik van de juiste kwaliteitspigmenten, dan ook een perfect (natuurlijk) resultaat!

Semi-permanent, veilig én betrouwbaar

#


DONKER?

Direct na de behandeling ziet de pigmentatie er altijd veel donkerder uit, schrik daar niet van! Dit duurt slechts een kleine week. Net als bij een klein wondje, zal het lichaam een vliesje of donker korstje aanmaken en dit geeft in combinatie met het pigment de (in verhouding zeer) donkere kleur. Tijdens de eerste week neemt de kleurintensiteit met 30 tot 50% af en wordt het resultaat zichtbaar.


Zorg dat je voorafgaande aan de behandeling goed uitgerust bent en goed hebt gegeten. Ben je bang dat pigmentatie erg gevoelig zal zijn, dan kunnen wij gebruik maken van verdovingscrème. Deze zalf, Emla genaamd, dien je zelf vooraf aan de behandeling bij de huisarts aan te vragen. Afhankelijk van de soort behandeling kun je deze een uur voorafgaande aan de behandeling aanbrengen.


Permanente make-up is geschikt voor iedereen die gezond is. Wanneer je twijfelt of behandeling mogelijk is, dan kun je de huisarts raadplegen. Deze kan het beste beoordelen of pigmentatie verantwoord is.

Breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn, bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, etc. Bekijk ook daarom altijd de pagina Hygiene & gezondheid, bestudeer het Toestemmingsformulier en de GGD richtlijnen. Deze informatie dient vooraf aan de behandeling bekend te zijn.

De eerste 5 dagen mag je niet in de zon, naar de sauna of zwembad. De pigmentatie mag niet doorwekend nat worden en er mag o.a. geen make-up op worden aangebracht. Lees vooral ook de Nazorginformatie permanente make-up!

Last van een koortslip? Lees dan ook de pagina Koortslip.

Wat je vooral moet weten....HYGIËNE & GEZONDHEID

Permanente make-up is geschikt voor iedereen die gezond is!

Wanneer je twijfelt of behandeling voor jou mogelijk is, dan kun je je huisarts raadplegen. Deze kan het beste beoordelen of pigmentatie verantwoord is.


Lees meer over hygiëne & gezondheid

#