Beauty tattoos

# #
Permanente make-up en Beauty tattoos hebben veel gemeen!

In beide gevallen is er sprake van pigment (kleurstof) dat met behulp van een naald in de huid wordt gebracht. De techniek van het pigmenteren verschilt, evenals het gebruikte pigment. Permanente make-up (PMU) wordt in de eerste huidlaag aangebracht, tattoos worden dieper ingezet. Verder zijn de pigmenten voor permanente make-up van een andere samenstelling dan die voor tattoos worden gebruikt.

De (wettelijk verplichte) samenstelling van PMU-pigmenten maakt dat ons lichaam deze kan afbreken en dat de kleur daarom geleidelijk vervaagt, dit in tegenstelling tot tattoo pigmenten. Tattoo pigmenten mogen nooit in het gezicht gebruikt worden (andersom wel), de samenstelling kan er toe leiden dat deze gaat uitlopen en er een zwart/groenige waas in het gezicht ontstaat.


Populair... en permanent?

De laatste jaren is, naast het hebben van permanente make-up, ook de (kleine) tattoo bij vrouwen populair geworden. Vrouwen worden meer en meer verleid tot het laten plaatsen van een zogenaamde Beauty Tattoo. Soms wordt daarbij echter vergeten dat het plaatsen een tattoo een vrijwel onomkeerbare gebeurtenis is; dit geldt ook voor de Beauty Tattoo! Voor de echte liefhebbers is dit geen probleem. Wie uit modieus oogpunt een tattoo wil te laten zetten, moet weten dat ook de Beauty Tattoo tegenwoordig een vrijwel permanent karakter heeft. De gebruikte pigmenten zijn van een dusdanige kwaliteit, dat deze niet zondermeer ‘uit te wissen’ zijn of helemaal vervagen. Sinds 2011 zijn echter ook speciale verwijderbare pigmenten verkrijgbaar!


Waar....?

Wat velen vaak tegenhoudt om een tattoo te nemen, is de lokatie waar deze wordt geplaatst. Niet iedereen durft zomaar een tattoo shop binnen te stappen. Dit is de reden dan ook dat de laatste jaren de permanent make-up specialisten ook tattoos zijn gaan plaatsen; de Beauty Tattoo. Voor klanten is dit vaak een vertrouwde omgeving, waardoor de drempel minder hoog is om zich goed te laten informeren over de voor- en nadelen van het laten zetten en uiteindelijk hebben van een tattoo.


Beauty tattoo?

Waarom nu de naam Beauty Tattoo? Feitelijk is er slechts een klein verschil met de ‘echte tattoo’. De naam is in de loop der tijd ontstaan om onderscheid te kunnen maken. Het onderscheid ligt met name in de omvang en het soort tattoo. De permanent make-up specialist zal zich veelal beperken tot het zetten van eenvoudige, sierlijke tattoos met een omvang van ca 25 vierkante centimeter.

Bij Beauty Tattoos kun je denken aan symbolen, dieren, bloemen, hartjes, etc., aangebracht op schouderblad, enkel of pols. Vaak zal de tattoo in twee sessies of meer geplaatst moeten worden. Dit hangt o.a. samen met het soort tattoo, de omvang ervan en de reactie van de huid. Een tattoo met meerdere kleuren zal vrijwel altijd in twee sessies plaatsvinden, dit om te voorkomen dat de kleuren in elkaar ‘overvloeien’.

Evenals bij permanente make-up geldt dat je gezond moet zijn, bekijk daarom altijd de pagina Hygiene & gezondheid én het Toestemmingsformulier.


Meer inspiratie?

# #