Vrouwen zonder make-up onzeker?

#
Vrouwen onzeker zonder make-up in nieuwe relatie

Vrouwen geven zich niet snel bloot in een nieuwe relatie. 80 procent wacht ten minste een maand voordat ze zich zonder make-up durft te vertonen aan haar partner. Dat blijkt uit enquête van een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in permanente make-up. Van de 564 ondervraagden geeft een derde aan dat ze zelfs ’s ochtends vroeger dan haar nieuwe partner opstaat om make-up aan te brengen. 60 procent van de vrouwen gaat ook met make-up naar bed als ze met haar nieuwe partner.

Zo vertoont bijna een op de vijf zich pas na twee maanden zonder make-up. 16 procent wacht drie tot zes maanden en 8 procent laat pas haar ‘natuurlijke’ gezicht zien na een jaar. 3 procent zegt dat de partner nooit een gezicht zonder make-up te zien krijgt.Onzeker

Op de vraag waarom vrouwen niet willen dat mannen hun zonder make-up zien, antwoordt de meerderheid (58 procent) dat ze er anders niet goed uitzien. 28 procent geeft aan dat ze zich zonder onzeker voelen en 2 procent van de vrouwen denkt dat de man anders meteen de relatie beëindigd. Uit de enquête blijkt eveneens dat meer dan driekwart van de vrouwen make-up draagt, omdat de maatschappij dit van hen verwacht. 68 procent voelt zich zelfs kaal zonder make-up. Opvallend is dat 27 procent van de ondervraagden aangeeft toch het liefst zonder make-up naar kantoor te gaan.

In het bijzijn van vrouwelijke vrienden vinden vrouwen het niet erg om zonder make-up te verschijnen. Bij mannelijke vrienden is dit weer niet het geval. Een derde voelt zich dan alsnog ongemakkelijk.

Bron: singlessite